SRMFRB

Consorțiul format din Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), Asociația Română de Balneologie (ARB), Societatea Română de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro-Medulare (RoSCoS) și Societatea Română de NeuroReabilitare (RoSNeRa), afiliate la Asociația Medicală Română (AMR), împreună cu Universitatea Ovidius” si Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Constanța — a organizat la Universitatea Ovidius din Constanța, în perioada 3 - 5 Septembrie și la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol (SBRT) în ziua de 5 Septembrie 2017, Conferința Națională Interdisciplinară, cu vizibilitate internațională: "Abordări comprehensive în problematica durerii și în patologia vertebro-medulară - în contextul marcării Zilei internaționale a leziunilor mielice (WORLD SCI Day)"

CONF

 

       Manifestarea a debutat, conform programului stabilit de către organizatori, în data de 3 Septembrie 2017 la ora 11,00 (precedată în intervalul orar 8,00-11,00 de înregistrarea participanților) cu deschiderea festivă, la care au fost prezenți și au rostit scurte alocuțiuni Co-Președinții de onoare ai Conferinței: Prof. Univ. Dr. Sorin Rugină – Rector al Universității ”Ovidius” din Constanța și Acad. Prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Tîrgoviște – Președinte al Asociației Medicale Române, care a transmis un mesaj video de salut și susținere a evenimentului, Co-Președinții conferinței: Prof. univ. dr. Gelu Onose – Președinte de Onoare Executiv al SRMFRB, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”,  CSIII Biol sp. dr. Constantin Munteanu – Președinte al Asociației Române de Balneologie și Conf. univ. dr. Dan Iliescu – Decan al Facultății de Medicină a Universității ”Ovidius” din Constanța, alături de invitați -  Șef Lucrări Dr. Catalin Grasa – Manager Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei” din Constanța, Conf. Univ. Dr. Olga Surdu –  Universitatea ”Ovidius” din Constanța, Director Adjunct EPSOLOR Anne Laure Henry din Franța, Dr. Doinița Oprea – reprezentant al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.


PREZIDIU   Acad. Prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Tîrgoviște – Președinte al Asociației Medicale Române,    


de la stânga la dreapta: Conf. univ. dr. Dan Iliescu, Anne Laure Henry - Director Adjunct EPSOLOR din Franța, Conf. Univ. Dr. Olga Surdu, Prof. univ. dr. Gelu Onose, Prof. Univ. Dr. Sorin Rugină, Șef Lucrări Dr. Catalin Grasa, Dr. Doinița Oprea, CSIII Biol sp. dr. Constantin Munteanu 

Lucrările științifice s-au desfășurat în conformitate cu programul stabilit de comitetele științific și organizatoric, aprobate de președinții conferinței și postate pe website-urile pe care a fost promovată manifestarea: 

http://srmfrb.ro/evenimente/

http://bioclima.ro/SCI-Day.php

http://rosnera.org/roscos/,

http://rosnera.org/evenimente/

Au participat peste 120 de specialiști, fiind înregistrate 42 de lucrări, acceptate de comitetul științific, dintre care 8 Postere și 34 cu prezentare orală. De precizat că 3 dintre posterele trimise spre evaluare în cadrul conferinței participa și la concursul internațional de postere dedicat prevenției traumatismelor vertebro-medulare, organizat de către ISCoS.

Prof. univ. dr. Gelu Onose – Presidential lecture  Șef Lucrări dr. Iuliana Cîndea – Presidential lecture
Prof. univ. dr. Gelu Onose – Presidential lecture                                                                                                                         Șef Lucrări dr. Iuliana Cîndea - Presidential lecture

  

PROGRAMUL CONFERINȚEI

   ProSCIDAY-1  

ProSCIDAY-2  ProSCIDAY-3  ProSCIDAY-4  

Descarca Programul Științific al Conferinței:  link

 

 

Înscrierea la Conferința se desfașoară Duminică între orele 9,00 și 11,00 în holul central al Facultății de Medicină, Universitatea Ovidius din Constanța, Campus Universitar, Corp B, Aleea Universității Nr. 1.

Desfășurarea lucrărilor are loc în Amfiteatrul A2, Etaj 1 din cadrul Facultății de Medicină, Universitatea Ovidius din Constanța, Campus Universitar, Corp B, Aleea Universității Nr. 1

Welcome Networking Lunch (Duminică: 13,00-14,00), Welcome Networking Dinner (Duminică de la ora 19,30) și Pauza de masa (Luni 13,30-14,30) au loc in cadrul Facultății de Medicină, Universitatea Ovidius din Constanța, Campus Universitar, Corp B, Aleea Universității Nr. 1

Gala Dinner (Luni 19,30) – Restaurant Harlechin, B-dul Mamaia 341D, vis-a-vis de terenurile de tenis IDU).

 

http://rosnera.org/roscos/

http://bioclima.ro/SCIDay.pdf


Pentru înscriere accesaţi următorul link: http://bioclima.ro/SCI-Day.php


 

 

Detalii Postere

Ca urmare a inițiativei / invitației Comitetului de marcare a SCI Day și a Comitetului pentru Prevenția Traumatismelor Vertebro-Medulare ale ISCoS, Președinte H.S. Chhabra, preluăm ideea și introducem o Sesiune de Postere cu tematica Prevenția Traumatismelor Vertebro-Medulare, sesiune ce va avea loc în ultima zi a conferinței, 5 Septembrie, în intervalul 12,30-13,00
Având în vedere introducerea Sesiunii de Postere  (5 Septembrie, în intervalul 12,30-13,00), aducem în atenția colegilor posibil interesați să participe cu lucrare sub formă de poster, detalii cu privire la elaborarea lucrării.
Dimensiune postere: 120 cm înălțime / 90 cm lățime.
Conținutul lucrării respectă structura generalăIntroducere, Materiale și metode, Rezultate și Concluzii.
Comitetul Științific își păstrează dreptul de a decide asupra modalității de prezentare a lucrării, informând autorii asupra acestui aspect.

 


 

 

srmfrb congres  

Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie (SRMFRB) Împreuna cu
SANATORIUL BALNEAR ŞI DE RECUPERARE TECHIRGHIOL
In colaborare cu Asociaţia Română de Balneologie (ARB)
Organizează

Congresul Național Anual al Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie (SRMFRB) – cu participare internațională

Techirghiol, 25-27 Mai, 2017

 


PROGRAMUL CONGRESULUI

descarca-l AICI


Descarca invitatia si tematica de AICI

 


 

ismh congress  

Dragi colegi,
Prin această invitație vă aducem la cunoștință, cu bucurie, faptul că s-a înființat Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB). Acest demers, în același timp reparator și constructiv, a apărut ca necesar numai în urma blocării – din păcate deopotrivă: din interior și durabilă – a funcționării tradiționalei și unitarei (până în 2013) societăți a specialității noastre, anume Societatea Română de Medicină Fizică și de Recuperare (SRMFR), care în acest an ar împlini 94 de ani (!).
Având în vedere, pe de o parte actuala preocupare prioritară a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea și combaterea/ recuperarea deficitelor în funcționarea umană, a dizabilităților/ infirmităților și respectiv, remarcabilul patrimoniu de factori fizici/ chimici sanogeni naturali, împreună cu prestigioasa școală de profil – inclusiv balneară, de binecunoscută tradiție – ale României și pe de alta, regretabila disfuncționalizare artificială, începând din 2013, a Societății Române de Medicină Fizică și de Recuperare (acronim: SRMFR), SRMFRB își propune inclusiv reconsiderarea emergent-reparatorie a ‘brand-ului’ SRMFR, vizând totdată dezvoltări suplimentare, la standarde și cote încă și mai ridicate.”
Exact în spiritul constructiv și propensiv pentru performanță profesional-academică – afirmat și în ultima propoziție citată din preambulul Statutului SRMFR, se situează remarcabila realizare a unui colectiv de reputați specialiști de RMFB care, după obținerea deosebit de onorantei investiri, de către Conducerea Societății Internaționale de Hidrologie Medicală și Climatologie (ISMH), a Asociației Române de Balneologie (ARB) ca organizator și gazdă ai 41st World Congress of ISMH, a reușit și acceptul ca această extrem de prestigioasă manifestare academică internațională să se desfășoare în conjuncție având drept co-organizator și gazdă SRMFRB cu Congresul acestei noi și totdată de tradiție Societăți, confirmând astfel implicit aprecierea pentru valorasa paradigmă românească a unității specialității: Medicină Fizică, de Recuperare și Balneologie (detalii aici). Vă invităm deci, călduros, să participați la acest important eveniment profesional-științific de talie mondială, la care vă așteptăm cu drag !